Friday, January 26, 2007

Malam Reformis Dalam Kenangan

JEMPUTAN KHAS

26 Jan 2007 (jumaat), 8:30 malam, Dewan Perhimpunan Cina Selangor

Gelombang Reformasi yang melanda negara bermula tahun 1998 adalah salah satu detik yang penting dalam sejarah perjuangan rakyat. Gelombang Reformasi tidak akan wujud tanpa titisan keringat insan pencinta demokrasi dan kebebasan.

Dalam memperjuangkan reformasi, tidak kurang yang telah pergi meninggalkan kita.

Antaranya ialah Omar Tan, MGG Pillai, Hajjah Ning, Dato' Fadzil Noor (Bekas Presiden PAS), Mohd Zainol Osman (Pak Non), Ahmad Sazli Saad, Ng Boon Jieh, Haji Alwi Haji Ehsan, Cikgu Kahar, Panja Lingam, Haji Mokhtar Anwar dan Junaidi Ismail, Mohd Muhayat Mohd Yusof, Sulaiman Meor Abdul Rahman, Eslawaty Awang Ehsan, Chong Chow, Haji Jalaluddin Mohd Taib, Hussin Dahlan, Khalil Shah Jamaluddin (Cikgu Khalil), Muzaffar Tate, Dr Rosli Ibrahim, Haji Abdul Razak Mohd Said, Hawa Bee Omar Satah, Haji Mahmood Taib, Ooi Seow Beng dan lain-lain.

Cetusan idea "Malam Reformis Dalam Kenangan" lahir daripada kesedaran pentingnya untuk kita memperingati mereka – Reformis Tulen, yang telah meninggalkan kita dengan sumbangan masing-masing, justeru dijadikan teladan dan dijanakan sebagai tenaga penggerak untuk terus mara ke depan.

Dengan ini ingin kami menjemput pihak Tuan untuk hadir ke "Malam Reformis Dalam Kenangan" pada 26 Jan (Jumaat), jam 8:30pm, di Dewan Perhimpunan Cina Selangor, Jalan Maharajalela, Kuala Lumpur.

Dato Seri Anwar Ibrahim, penasihat Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) juga akan hadir sebagai salah seorang pemidato pada malam tersebut. Program selainnya adalah termasuk nyanyian, sajak dan pengkisahan yang mengisahkan pengorbanan perjuangan aktivis reformasi. Ahli keluarga para reformis turut dijemput hadir.

Kami berharap agar Tuan dapat menghantar wartawan dan jurugambar untuk membuat liputan.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi setiausaha jawatankuasa "Malam Reformis Dalam Kenangan", saudari Ginie Lim 012-6693453 atau Nasir Isa 0193999744.

No comments: